16.04.2024

2024 = rok plný novinek v Pivovarech Staropramen

Novinka člena POPAI CE

Poslední roky nebyly pro většinu pivovarů zrovna jednoduché. Pandemie koronaviru následovaná krizí způsobenou válkou na Ukrajině se odrazila jak na zvyklostech konzumentů, tak na dalším poklesu spotřeby piva. O to víc se Pivovary Staropramen tento rok zaměřily na oblast inovací a na trh přinášejí hned několik novinek a vylepšených receptur. Věří, že je to cesta, jak získat nové spotřebitele a zároveň zaujmout i ty stávající.


„Vyždímej den naplno!“

Boom na trhu nealkoholických ochucených piv pokračuje již několikátou sezónu. Pivovary Staropramen jsou se svou řadou Cool průkopníkem v této oblasti a aby nezaspaly rostoucí trend oblíbených ochucených nealko piv a aktivního životního stylu, přicházejí na trh s novou řadou Cool+, která má kromě skvělé chuti také nejrůznější přidané produktové benefity. Novinky z řady Cool+ jsou hned dvě. Cool+ Vitality a Cool+ Energy. Jak už i jejich názvy napovídají, v Cool+ Vitality můžeme najít výtažek z ženšenu, antioxidanty a přidané vitaminy B5 a B6. Kromě toho má atraktivní tropickou příchuť manga, ananasu a pomeranče. Cool+ Energy s příchutí šťavnatého červeného pomeranče nás zase povzbudí díky přidanému kofeinu, výtažku z guarany a vitaminu B5. Veškeré produkty Cool i Cool+ budou na trhu dostupné v nealko verzi s obsahem alkoholu 0,0 % obj. Těmto novinkám se dostane kromě ATL podpory i té BTL v obou prodejních kanálech (ON i OFF tradu). Na ochutnávky v různých podobách budou moci spotřebitelé narazit během celé letní sezóny zejména v letních sezonních restauracích a  obchodech.

Pivovary Staropramen letos potěší nejen milovníky ochucených piv. V plánu je i oživení typicky pivního portfolia. Na začátku roku 2024 přicházejí s vylepšeným Staropramen Nealko, který se nyní řadí mezi nejvíce hořká nealkoholická piva na trhu. Má skvělou, plnější chuť než dříve a hořkost krásných 31 IBU, čímž se ještě více přibližuje chuti klasických alkoholických piv a jistě stojí za vyzkoušení čepovaný i v plechovce či láhvi.

Nejzajímavějším nováčkem v pivní rodině Pivovarů Staropramen je jistě Staropramen Extra chmel s vylepšenou recepturou.  Nemění se totiž pouze název, ale nový Extra chmel má oproti původní Extra chmelené 12 vyšší pitelnost díky sníženému obsahu alkoholu a intenzivní chmelovou hořkost díky modernímu jednodruhovému chmelení. Toto pivo je chmeleno metodou single hop, tedy jedním druhem chmele, konkrétně českým chmelem Premiant, který pivu dodává osobitou hořkost i aroma a příjemný pocit v ústech po napití. Pivovary Staropramen i toto pivo budou během tohoto roku podporovat jak v ON tak v OFF tradu a věří, že si tento dobře pitelný ležák rychle najde své fanoušky.

Ani regionální pivovar Ostravar nezůstává v novinkách pozadu. Následuje rostoucí trend plechovek na trhu a začíná do nich stáčet  svou vylepšenou Ostravar Desítku . Ostravar se v posledních letech dostává mimo svůj region hlavně prostřednictvím piva Mustang a Černá Barbora a v tomto postupu chce pokračovat i za pomoci nové Ostravar Desítky.

Pivovary Staropramen nabízejí široké portfolio, ve kterém si vyberou příznivci různých druhů piva i dalších nápojů. Věříme, že i letošní novinky, si brzy získají své příznivce a stanou se pevnou součástí produktové nabídky společnosti.

Dej Bůh štěstí!

Doporučené aktuality

Kalendář akcí

Vyskytla se chyba v aplikaci. Obnovit stránku 🗙